PLASTIČNE DASKE ZA REZANJE SU POPULARNE U PROFESIONALNOJ KUHINJI.
U mnogim kuhinjama, plastična daska za rezanje našla je svoje mjesto. Posebno je popularna u profesionalnim kuhinjama, jer je pogodna za pranje u perilici posuđa i otporna na vodu. S ovim svojstvima, idealna je za dugotrajnu upotrebu. Njena mekana površina čuva vaše skupe noževe i neutralna je po pitanju mirisa. Iz higijenskih razloga, plastika se često ističe kao posebno siguran materijal za dasku za rezanje. Ako daska nema duboke urezane brazde i redovno se čisti, taj materijal zaista odgovara potrebama.
Pri čišćenju obratite pažnju na visoke temperature vode i koristite običan ocatni ili deterdžent za čišćenje. Preporučuje se izbjegavanje upotrebe dezinfekcijskih sredstava za čišćenje dasaka za rezanje. Dasku bi trebalo zamijeniti najkasnije kada se pojave dublje urezane brazde i trajne promjene boje. Rezovi se teško suše i stvaraju povoljno okruženje za razvoj mikroorganizama, što je posebno problematično pri rukovanju sirovim namirnicama u kuhinji.
Reviews
There are no reviews yet.